Friday, July 1, 2011

Things That I Hate During Friday Prayer (Warning: Extremely Emotional Post)

These things just keep happening again and again! What does it takes for all these so call Malay Muslim to learn. Seriously! Come On! You call yourself a Muslim yet do you even have any respect for our sacred day?! For our lord even?!

These "few" things has been bothering me for what? I don't know, a lifetime maybe?

Case 1: Phone That rings During Friday Prayer


Try to imagine this, All of the men are deep into their prayer. The imam is gracefully reciting the Al-Quran verse. All of the sudden a phone rings! To make even more worse it is a dangdut song goyang gerudi song by Inul Daratista ringtone! That bloody phone rings so loud that the Imam has to increase his voice to compete with it. Even the other Makmun are having a hard time concentrating to their prayer. When the Friday prayer ended that guy foolishly smile and said "  sorry yer semua, bini yang telefon tadi cakap beras dah habis"

er...

Kalau ikot hati aku nak jer aku bagi flying sebijik kat pak cik tuh! Dah masuk masjid tu silent atau off la phone! Bini dia pun satu hal. Tak kan tak boleh sabar kejap tunggu suami dia habis solat Jumaat dulu.

Kepada kaum perempuan saya nak bagi peringatan skit. 
Pada hari Jumaat dalam lingkungan kira-kira dari 1.00PM-2.30PM adalah waktu kaum lelaki solat Jumaat. Jadi jangan lah call lelaki time tu yer. Tapi kalau korang dah terlanjur call dan lelaki tu boleh jawab gak mesti ader something wrong somewhere. Waktu tu korang tanya soalan cepu mas kat dia macam "Kau ni sembahyang Jumaat ke tak brader?!".

Case 2: The front Saf is being left empty..

Ni satu lagi benda yang aku naik menyampah. Susah benor nak memenohkan saf depannya. Terutamanya kaum-kaum lelaki muda ni. Pakat dok memenuh je kat belakang tu! Padahal dah ber buih mulut Imam tu suruh penuhkan saf depan. Pastu bila habis solat semua kalau toleh belakang mesti ader saf yang lompang mana-mana. Macam mana nak saH solat kalau macam tu!

Come on guys.. I'm sure all of you know that anyone that pray in the front Saf is given a huge reward by lord. Is it so hard to do that?

Case 3: Stealing Money That is Donated To The Mosque!

Ni budak-budak yang mak bapak tak cukup ajar selalu je buat! Selain tu budak-budak najis dadah dan gam pun selalu gak buat bendalah ni. Mr.Ben nak tanya satu soalan ni, korang nak pergi sembahyang ke nak mecuri?! Sebab tu la kalau nak derma aku lebih suka bagi kat Tok Imam terus je duit tu skrang. Aku risau kot-kot duit tu tak sempat sampai kat pihak masjid..

If you come to the mosque with any other attention than to pray to our almighty lord you might as well go to hell! Even I am ashamed to admit you as my fellow Muslim brothers.

Case 4 : Political Talks At The Mosque

I came to the mosque with the attention of saying my prayer. Not to hear all sort of political garbage!

Ni pun dah selalu berlaku skrang ni.. Aku setuju yang politik itu penting, tapi perlukah ia berlaku pada waktu dan di tempat solat? Sedang solat Jumaat itu lah juga satu-satu masanya kita semua boleh bersatu dan meletakkan perbezaan politik kita sejauh mungkin..

That conclude all of it I think. Sincerely speaking? I really hope that all my fellow Muslim brothers open their eyes to this issues.. To my Muslim sister you can read this to increase your knowledge even if the friday prayer is mostly related to men :)



2 people got something to say:

Lisa said...

lagu dangdut tu mmg lawak...kt sabah 12+ at noon dah pg dah...

Mr. Ben Franky said...

really? ok nanti saya baiki :)

Disclaimer

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...