Monday, August 8, 2011

Antara Aku, Dia dan DOTA!

Woe there! Guess what it is? It's another post about relationship! Nampak gayanya memang direction blogging Mr.Ben ni cenderung ke arah ni nampaknya -.-"

Pembaca Blog : Dah memang Mr.Ben tu memang mat jiwang pun! Dia je eksyen tak nak ngaku!

Mr.Ben : Shut up you -.-" 

Pembaca Blog : Muahahaha... wek~ :P

So berapa ramai antara korang tau apa itu DOTA (Defense Of The Ancient) ? 

Well kalau lelaki rasanya ramai yang tau dan suka main DOTA ni kot. Kalau perempuan lak ramai yang cukup anti ngan DOTA ni kan?

So kalau korang nak tau apa tu DOTA google je la -.-" Tak kan nak Mr.Ben suap jugak kot? Semua dah besar dah kan?! Ok just kidding there, mestilah Mr.Ben bagi definition DOTA tu 

Defense of the Ancients (commonly known as DotA) is a custom scenario for the real-time strategy video game Warcraft III: Reign of Chaos and its expansion, Warcraft III: The Frozen Throne, based on the "Aeon of Strife" map for StarCraft. The objective of the scenario is for each team to destroy the opponents' Ancients, heavily guarded structures at opposing corners of the map. Players use powerful units known as heroes, and are assisted by allied heroes and AI-controlled fighters called "creeps". As in role-playing games, players level up their heroes and use gold to buy equipment during the mission.

The scenario was developed with the "World Editor" of Warcraft III: Reign of Chaos, and was updated upon the release of its expansion, The Frozen Throne. There have been many variations of the original concept; the most popular being DotA Allstars, which eventually was simplified to DotA with the release of version 6.68.This specific scenario has been maintained by several authors during development, with the current publicly anonymous developer known as "IceFrog" developing the game since 2005.

(Taken From Wikepedia)

Snapshot Game Dota ( Gambar Google)


So there you are.. Skrang korang dah tau apa itu Dota. So apa sebenar yang buat DOTA sering jadi duri dalam daging sangat dalam relationship ni sebenarnya?

DAN JAWAPAN MR.BEN IALAH..

entah.

Yer jawapannya ialah "entah".Mr.Ben sendiri pun blur asal ramai sangat pasangan kat malaysia ni yang dok bergaduh sampai tahap clash pasal DOTA nih. It's just a freaking game dear! You know that they will come back to you sooner or later.

So Mr.Ben pun telah menemu bual Cik Atikah Hajar, seorang pemain DOTA wanita profesional, cuba korang check interview tu.


Ok dia kata kalau dia kena pilih antara DOTA ngan boyfriend dia dia pilih dota -.-" tapi reason dia logickan. Both are from two different worlds, one is a fantasy an the other is a reality. So kenapa tak boleh bak kata Miley Cyrus yang Mr.Ben tak minat pun kita ader "the best of both world"?

Tak minat! Tak minat! lalalalala~ Tapi comel lak pipi dia ni -.-" (gambar google)

So untuk further understanding Mr.Ben telah pun interview beberapa orang lagi girlfriend pemain Dota.
Berikut adalah hasil interview tersebut (Aku ni nak tulis blog ke nak buat research betul siap ader interview banyak-banyak ni -.-")

Girlfriend DOTA player 1:
Huh~ masalah utama gaduh hehe Bengang jer.. Saye no.2 awak tau. Saye taula saye x lawa tp jangan la diabaikan begitu hehehee

 Girlfriend DOTA player 2:
Jangan cakap, die selalu mcm ni tau. "Awak.. malam ni saye nak tdo awl tau.ngntuk" tapi bila pergi tanya kawan dia yang online bagitau dia tak tido lagi pun, tengah main game! Wat panass jer hehe.. Tapi..saye x kesah pon.

 Girlfriend DOTA player 3:
Bila saya text dia waktu dia main dia pause...TAPI ! hahaha...balsa mesej pendek2 je...contohnya: "ye" "xd la" "ok" haa..cm2 laa...

  Girlfriend DOTA player 4:
Rasa kecik hati laaa..Tu je...Sebab bila pikir balik, kalau dia tanya aku suruh pilih antara dia ngn shopping..of cos aku pilih shopping...hehehe...Maksud aku, aku letak diri aku kat tmpt dia  and bayangkan kalau dia tny aku soalan yg sme..hehe..So, kecik hati je laa...tu je..

Girlfriend DOTA player 5:
Sometimes I'd call him and he would always pick his phone up sometimes during his DOTA sesion. I said - wouldn't it bother youur concentration but he said it was okay - no big deal i was like - awww... I feel like I am much more important than that game he's a real sweetheart (at that time la kan). Haha terharu gak la but I understand him..so I usually would give him his space and let him have a lil fun. Nanti game dah habis main, dia datang balik kat kita kan. So no need to worry , let him be..

Ni je la interview yang Mr.Ben berani post. Ader lagi yang lain tapi Mr.Ben tak berani nak letak sebab penuh dengan carut marut -.-" Marah beno cik akak tu dengan pencipta DOTA tu siap kata ugut nak bunuh lagi tu.

But if we think about this carefully DOTA is just about the same as any other hobby in this world. Tak perlu sampai kita anggap penghalang kepada relationship kita kan. I meant maybe perempuan tu ada boyfriend yang hobby dia tengok bola sampai bila keluar sekali pun setakat keluar tengok bola kat kedai mamak kan? Tapi tak der pulak perempuan tu nak complain sangat. Siap boleh beli baju bola team favorite boyfriend dia kan nak buat hadiah? So why DOTA should be any different?

Tapi maybe la ada sesetengah lelaki yang memang dah addicted giler kat DOTA sampai lupa habis kat girlfriend dia. If that is the case, korang jangan la risau cause I got the freaking solution!

1) Korang pun try main DOTA skali
Why not? Kalau perempuan yang ader boyfriend yang suka tengok bola boleh belajar tengok bola kenapa girlfriend player DOTA tak boleh buat benda yang sama? DOTA ni actually mudah je nak main. Korang belajar sampai expert lepas korang lawan dengan boyfriend korang. Bila dia kalah korang kata kat dia "Asal awak noob sangat main nih?? Sampai Beyond Godlike saya bunuh awak dalam game ni! Dah la muka tak hensem mana, nasib baik saya sorang je tergila-gila kat awak tau tak!" Lepas tu insyaallah dia akan malu sangat-sangat sebab kalah ngan girlfriend sendiri dan stop main. Tips ini juga effective untuk boyfriend korang yang addicted ngan game jenis lain gak (ada tak saper-saper addicted ngan game batu seremban? :P )

2) Korang teman dan tolong sorak waktu dia main DOTA
Waktu dia tengah main DOTA korang teman dan tolong sorak untuk dia. Korang sorak la macam "Come lalink you can do it" "Kejar creeps tu sayang dah nak boleh dah tu" "Guna ultimate cepat sayang!" dan macam-macam lagi mengikut kreativiti korang sendiri. Bila dia menang korang jerit sekuat mungkin "YEAY! BOY SAYA SANGAT IMBA MAIN DOTA!" Imba tu maksud dia kuat atau hebat dalam bahasa DOTA. Korang jerit-kuat kuat biar semua member yang tengah main ngan dia dengar. Last-last mesti dia berhenti main sebab malu dengan member dia.

3)Korang disable function network connection laptop dia
Aku pernah dengar pasal orang cadangkan suruh uninstall DOTA kalau tak nak bagi boyfriend korang addicted DOTA sangat. Tapi actually DOTA tu mudah nak dapat so dia boleh je install balik. Kalau betul korang tak nak bagi dia main DOTA dengan menggunakan teknik IT Mr.Ben rasa baik korang disable network connection laptop dia je. Korang boleh belajar macam mana nak buat tu kat sini. Tapi ini untuk boyfriend yang tak mahir guna computer je la. Kalau dia expert mudah je dia nak enable balik. 

4)Korang kata korang ahli Greenpeace (Hanya utk boyfriend yang suka main belah scourge)
 Game DOTA ni ada dua pihak. Satu Sentinel satu lagi Scourge. Ni mungkin bunyi macam pelik skit tapi askar untuk Sentinel ialah pokok-pokok yang boleh berjalan -.-" Kalau dia main belah Scourge korang kata korang ahli Greenpeace dan korang bantah pemusnahan pokok secara sengaja. Kata kat dia yang korang akan mogok lapar kalau dia buat jugak. Last-last mesti dia fed up dan berhenti main hehe..

5) Korang bawak dia jalan-jalan tunjuk dunia sebenar
Ni cuma untuk player DOTA yang memang hardcore sampai tak ingat dunia dah. Korang paksa dia keluar ngan korang dan bawak dia gi tempat cantik-cantik skit. Tunjukkan dia alam sekitar dan flora dan fauna.. Biar dia rasa angin sepoi-sepoi bahasa. Tunjukkan sekali kat dia pokok sebenar in case dia dah lupa sebab selalu tengak pokok askar sentinel je :P Insyaallah dia akan berhenti main.

6) Try to negiote peacefully with him..
Kebanyakan perempuan bila lelaki tak balas mesej skit sebab main DOTA mesti terus marah. Padahal selama ni selalukan mesej antara satu sama lain. Kata kat dia yang korang tak marah kalau dia nak main.. Just mintak dia jangan main banyak sangat video game. Kata kat dia yang korang sayang dia dan video game tu tak elok untuk dia. Kalau lelaki tu sayang kat korang mesti dia akan dengar kata-kata korang tu. Tapi kalau dia degil jugak korang suruh je la dia bercinta ngan DOTA tu dan cari lelaki yang lagi deserve korang -.-"

Yup! That is all I think. Harap-harap boleh la tolong korang skit yer XD

ps: Kalau korang nak tips-tips yang berkait pasal relationship korang post cadangan korang kat ruangan komen. If that topic is interesting insyaaallah Mr.Ben akan cuba tulis XD (weeeek~ macam la aku ni ader bakat jadi doktor love sangat :P )

8 people got something to say:

aya edeya said...

yelaaaatuu...hehheehe

Mr. Ben Franky said...

@aya edeya Haha.. GF player Dota no .. :P

Sara Cullen said...

aku nampak dua komen aku di situ..akan tetapi kau buat dari berlainan orang. ngeh ngeh.....XD

Mr. Ben Franky said...

@Sara Cullen Haha.. sebab pendapat ko macam boleh berdiri sendiri, so aku bahagi jadi dua XD

Sara Cullen said...

kira aku ni universal arh? hahahak...lalalala~

Mr. Ben Franky said...

@Sara Cullen Haha.. Ko dan cik Aya kat atas tu

ila said...

amboi bnyk nye gf dye..
eh main dota niex bagus tw.
addict

Mr. Ben Franky said...

@ila haha.. -.-" tu gf player dota yang lain la, bkn Mr.Ben punya, Kita ni x der GF pun XP. Yup, dota is pretty good actually, dia blh latih otak, tp still x boleh over sgt, sebab pernah kenal orang yg sampai lupa study lupa dunia sebab main DOTA ni -.-"

Disclaimer

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...