Saturday, August 6, 2011

I follow you, you follow me ( yeah right -.-" )

Got a lot on my plate right now, the truth is I am not really in any mood to blog today. Got a case of severe headache man -.-" Thankfully Allah s.w.t still give me enough strength to fast. So basically a lot of visitors have been visiting my blog ever since I since I post the "soalan-soalan yang mampu buat BF anda gagap" post. I receive a lot of positive feedback from the readers. My favourite one had the be the one from Atikah Hajar and Amirah Izah



 You guys really are some amazing girls you know that. You guys never fail to make think hard to reply all your butthurt and cheeky comments haha.. -.-"

Like I said before a HUGE amount of visitors being visiting and commenting. A few of them is kind enough to think that my blog is worthy of being followed. Thanks man! You don't know how much that mean to me. Only Allah could ever repay you. A lot of link have been drop at my blog and I try to read them all. But then I notice this one word when I ping my blog post on Facebook, "I already follow you, now follow me back". 

That sentence is simple. But it has such an impact on me. Listen here you. If your blog is interesting and regularly updated you don't even have to ask me to follow your blog. I gladly do so at my own free will. If you decide to follow my blog because you want to increase your follower and not because of the quality of my writing you might as well buzz off! 

Common la dude. Apa tujuan kita ada blog kalau kita nak kejar follower je. Tengok blog aku ni. Ada 37 followers je pada waktu aku tulis post. Padahal aku dah blog dekat setahun kot. Tapi mereka ikhlas nak follow aku sebab mereka rasa blog aku ni berbaloi untuk dibaca. Kalau setakat follower jer ramai tapi post langsung tak der quality tak guna gak bro. Apa tujuan ko blogging dan menulis kalau mcm tu? Sebab nak cari duit ke? Cuba korang baca post member aku Atikah Hajar ni. 
Memang income dari blog tu penting. Kalau macam aku ni aku banyak guna untuk bayar bil internet aku so aku boleh terus blogging. Tapi tu bukan la segalanya dude.. ramai blogger yang famous tak kisah mana pun pasal income dia orang. Tapi dia orang punya pendapatan tinggi. Why is that you say? Sebab dia jaga kualiti post dia orang dan orang lain suka baca post dia orang. Contoh terbaik Cik Epal, sampai 5K income dia dapat.

So main idea dia? Kalau follow blog Mr.Ben ni semata-mata nak kita follow balik tu tak payah lah. Tapi rajin-rajin la tinggal link tu kalau tak nak follow pun. Mana tau kot-kot blog korang lagi best dari Mr.Ben dan buat Mr.Ben rasa nak follow pulak -.-"

7 people got something to say:

Fiery Phoenix said...

ben, nama aku AMIRAH 'IZZAH. ada double Z for IZZAH in case kau terlupa (^_^) thanks !

aya edeya said...

im agree!!! :D

Mr. Ben Franky said...

@Fiery Phoenix Aku ingat nak letak mieza je td :P tp aku rasa baik aku letak nama betul. Ok aku try ingat :)

Mr. Ben Franky said...

@aya edeya masuk matrik jangan bercinta yer kak haha.. nak pecah perut baca post awk td XD

aya edeya said...

hehehe...saje je..kene tipu hidup2 la budak2 tuhh

deeyamorten said...

setuju sgt3 dgn entry ni. tp kadang2 diorang ni kan, kalau ckp byk2 kali pun tak guna. diorang buat dek je. siap paksa kita follow dia lagi. fuhh.. sabar jelah.. :)

Mr. Ben Franky said...

@deeyamorten betul tu, follow mengfollow tu hak masing2, kalau blog kita best dia orang follow la kan, yang penting kita tulis post yang berkualiti, kalau follower skit pun x per janji puas hati :)

Disclaimer

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...