Sunday, August 7, 2011

Tips Bagi Perempuan Nak Elak Hati Mudah Cair ( Dari Perspektif Seorang lelaki)

You know what is a funny thing about girls? Their heart is easy to melt. Tapi ader je perempuan yang memang hati bulletproof sampai lelaki guna bom nuclear pun tak ada effect -.-" But the girls can't help it actually. It's their nature to have a soft heart. Most of them la, yang special kes tu gi main jauh-jauh haha.. Kalau ingat balik pun memang segala sifat yang lembut, penyayang dan macam-macam lagi sering kita relate ngan perempuan. Memang sifat-sifat tu sejak zaman tok Mr.Ben dok mengorat lagi dah macm tu.

Tapi sebab sifat-sifat tu jugak la banyak perempuan yang jadi mangsa pada lelaki. Trust me, I am dude, Mr.Ben tau la apa ayat-ayat lelaki yang mudah cairkan hati ni. Woe there man! Mr.Ben tak pernah menyalah gunakan ayat-ayat tu tau! Kita setia pada yang satu je.

Pembaca blog : Hehe.. setia pada yang satu? Setia kat saper tu Mr.Ben?

Mr.Ben : Adalah, asal ko kecoh nak tau lak -.-"

Pembaca blog : Alah... cite je la.. saya pun nak tau gak :P

Mr.Ben : Aku setia pada Allah s.w.t -.- (Dengan nada yang bersehaja tetapi penuh kejam)

Pembaca Blog : erk.. ok, x per la uhuk.. uhuk.. T_T (menangis mengalahkan actress yang menang anugerah screen TV3)

Ok ignore skrip drama yang tah apa-apa kat atas tuh -.-"

Back to main topic sebab Mr.Ben ni lelaki, dan yer kalau korang refer kat atas tu pun korang nampak dah tajuk dalam kurungan tu dari perspektif seorang lelaki, Mr.Ben dengan penuh rasa tanggungjawabnya menyediakan tips untuk membuatkan hati perempuan jadi tak mudah cair atau bahasa ganasnya a plain old bulletproof heart! So are you ready my lalink? Cause here we go!

Gambar Google

1.Second doubt the man that is trying to melt your heart

Sound a bit harsh kan? Tapi banyakan perempuan ni baik.. Dia orang selalu menyangka yang baik-baik kat orang lain terutamanya kat lelaki ni. Biar pun member-member dia semua jelik sampai tahap nak muntah ngan perangai lelaki tu dia still lagi bersangka baik -.-" Dalam kes ni bila lelaki cuba cairkan hati korang korang terus second doubt laki tu. Contohnya bila dia bagi bunga kat korang, kalau korang nak terima la bunga tu dan rasa la happy sekejap ke, TETAPI lepas tu korang terus cakap dalam hati "asal nak bagi bunga kat aku ni? dah lah bagi bagi bunga rose lak tu, padahal aku suka bunga tulips, apakebenda la mamat sekor ni" Ni tak, kebanyakan perempuan bila dapat bunga macam bunga satu but keta yang Seth Tan bagi kat Nora Elena terus menjerit "THANK YOU LALINK, I LOVE YOU VERY VERY MUCH! <3 <3 <3". Dah macam beruk ader Mr.Ben tengok -.-" Beside korang kena ingat, satu-satunya lelaki yang mencairkan hati wanita tanpa perlu wanita itu rasa syak wasangka ialah suami wanita tu sendiri.. kalau boyfriend tu entah berapa lama tahan pun kita tak tau kan. Apakata dari dia dok bagi bunga tu korang suruh dia bagi hadiah ngan hantar rombongan meminang ke, ada gak paedahnyer.

2. Ask the man to really prove his words.

Pernah tak korang dengar lelaki kata dia sanggup panjat gunung pastu meredah lautan api segala bagai kat perempuan? (Padahal entah dia boleh berenang ke tak kita pun tak tau -.-") Kalau pernah sebelum hati korang cair dengan ayat yang teramat klise tu apa kata korang suruh dia berenang betul-betul dalam tasik ke kalau apa ke. Suruh dia berenang dua tiga lap dalam tasik tu betul-betul. Yang duk cakap sanggup panjat gunung tu korang suruh dia turun naik office atau bangunan fakulti korang dalam 50-60 kali. Mr.Ben rasa tu dah sama tinggi ngan Gunung Kinabalu dah tu. Tapi kalau dia betul-betul buat maknanya dia betul-betul sayang kat korang dah tu. Kalau dah macam tu korang suruh je la dia masuk minang dari dok panjat gunung dan berenang dalam laut tu :P

  3. Ask that man to marry you

Yeah, the ultimate four words in a relationship which is "will you marry me?". Dari dia dok bersungguh benor nak cairkan hati korang semata-mata nak dapatkan korang tu apakata korang tanya kat dia sanggup tak kawen dengan korang sekarang? Boleh dapat korang secara permanent teruskan? Tu pun kalau korang rasa dia ader husband materials dalam diri dia lah. Kalau dia setuju selamat pengantin baru Mr.Ben ucapkan :) Tapi kalau dia bagi alasan yang dia tak ready, kewangan tak stabil dan sebagainya kata kat dia habis tu kenapa dia mengada-ngada nak mengurat korang? Sedangkan dia tak cukup lagi syarat yang ditetapkan agama untuk mempunyai hubungan dengan wanita.

4. Find out that man background

Ni sebagai langkah berjaga-jaga. Sebelum korang benarkan seorang lelaki cairkan hati korang cuba korang risik dulu latar belakang laki tu. Zaman sekarang ni bab merisik ni bukan lelaki saje yang buat. Perempuan pun kena buat benda yang sama gak sebab kalau tak nanti tak pasal-pasal dapat husband yang tah apa-apa perangai nanti. Jangan terburu-buru terima lelaki. Orang zaman dulu kalau ader lelaki masuk minang atau apa mana ada yang terima terus. Kadang-kadang sampai berbulan dok fikir pasal baik buruk lelaki tu. Tapi sebab zaman sekarang ramai yang dah kenal sebelum kahwin korang kena la praktikan tu bila dia first-first cuba confess kat korang. Cuba tanya classmate dia macam mana perangai dia dalam kuliah? Result exam dia setiap semester ok tak? Malam-malam dia ada pergi clubbing ke tak? Yang paling baik kalau korang boleh jumpa ex-girlfriend dia dan tanya pasal dia. Yer Mr.Ben tau tu mungkin susah nak buat skit tapi korang tau tak kalau lelaki tu seorang yang baik even ex-girlfriend dia pun akan cakap macam tu dengan hati yang terbuka, yang relationship dia orang berakhir dengan aman atas perkara yang tak dapat dielak dan bukannya sebab lelaki tu buat perangai. Kalau ex-girlfriend dia boleh cakap macam tu korang tau la yang dia tu memang pandai mendidik wanita. Tapi kalau korang dah risik tapi banyak buruk dari baik tu tak payah la nak cair hati atau apa kat lelaki tu, baik setakat kawan je sudah.

And that is pretty much all of it I guess :)

Kepada kaum perempuan.. Jangan la korang mudah cair sangat dengan kata-kata lelaki tu

Kepada kaum lelaki lak.. tak der masalah kalau korang nak cuba cairkan hati perempuan atau apa sebenarnya, tapi pastikan korang betul-betul buat sebab nekad nak ambik perempuan tu sebagai isteri, kalau nak main-main je baik tak payah kan?

22 people got something to say:

Sara Cullen said...

Hahahaha yewp2..pompuan mudah cair. Aku pun bulletprrof-hearted lepas dah 20kali dikecewakan. Hah ! And last2 berkat usaha mem-bulletproof-kan hati aku tu, dapat gak yang betul2..hehehe

hnshzlkfl said...

i loike number 2! hahaha

Cik Ct said...

hahak.. bulletproof ye??. tp arn, ade gak laki yg lembut , aty cm pompuan.. wek!!

Mr. Ben Franky said...

@Sara Cullen Haha.. Good for you then ><

Mr. Ben Franky said...

@hnshzlkfl Aku pun! Troll giler yang tu! Tapi memang betul pun :P

Mr. Ben Franky said...

@Cik Ct Haha.. well some laki memang ada yang hati macam tu, mudah touching macam hati perempuan, biar ler hati dia lembut, tak salah pun, asalkan dia jangan mengada nak jadi perempuan betul sudah :P Lagi pun lelaki macam tu lagi baik dari lelaki yang dok menjahanam kan perempuan tu. Biar pun saya sendiri pun laki, saya pun menyampah ngan manusia macam tu.

Bitter said...

again! good artikel from u :) i loike :))

aleen meow said...

like this one! teehee ;3

Noraien said...

nice ! like it (:

octiapus said...

great entry! n tips...
tp ble bce part drama 2...id love 2 see u VLOGGING!

Mr. Ben Franky said...

@Bitter Thanks for reading this one too :)

Mr. Ben Franky said...

@aleen meow Glad that you like it aleen ><

Mr. Ben Franky said...

@Noraien Glad that you like =) hope this is helpful to you!

Mr. Ben Franky said...

@octiapus VLOGGING? x pernah terfikir lagi, yang blog ni pun masih baru lagi, tapi maybe la satu hari nanti :) Keep tuning in to my post yaw~

mr.oren said...

HAHA....soalan yang aku lepas ni boleh jawab..
do u want marry me....jawapan aku, ya2...after 3 year..hahaa

Mr. Ben Franky said...

@mr.oren haha.. ok then, send my regard to that lucky girl :)

diana said...

perempuan ni jiwanya lembut..
kalau lelaki cerita benda2 yang sedih je senang la tersentuh..tercair..nak buat cemana...yang lelaki pun kena paham la..
jangan ambik ksempatan..:)

syrupmasin said...

haha..betol2..pompuan bnyak cepat cair lah :D

Mr. Ben Franky said...

@diana Jiwa lembut itu sudah memang sinonim dengan perempuan :) sebab itu la wujud lelaki yang jiwa keras skit agar mampu lindungi perempuan :) Tp sayangnya ramai yg ambik kesempatan..

Mr. Ben Franky said...

@syrupmasin Haha.. ada je perempuan yg susah nak cair bro. Tp minoriti je la, sebab tu la perempuan macam mana pun kena strong

siti khadijah said...

.hati aku da tak berfungsi da.--'.hahaha.btw nice entry mr.ben ^^

Mr. Ben Franky said...

@siti khadijah Aish.. jangan la sampai macam tu.. Insyaallah bila orang yang betul tu datang hati awak function balik :) Silap2 over function sampai kena sakit jantung sebab terkejut nanti :P

Disclaimer

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...